INNER YOGA

 

Wat moet ik aan naar de les? Moet ik een yoga mat meenemen?

 

Gemakkelijk zittende (sport)kleding waar je goed in kan bewegen is het meest geschikt voor yoga. De oefeningen worden gedaan op blote voeten of met sokken (bij voorkeur antislip) aan. Tijdens de ontspanning kun je wat afkoelen. Neem daarom eventueel een vest, trui of sweater mee om aan te doen aan het einde van de les. Yogamatjes, kussens , plaids en oogmaskertjes voor de eindontspanning zijn aanwezig. Als je het fijner vindt om je eigen yogamatje te gebruiken, dan neem je die mee.

 

Moet ik veel oefenen?

 

Dat bepaal jezelf. Sommige cursisten  willen graag elke dag yoga doen en oefenen graag thuis. Mocht je interesse hebben dan is een DVD met oefeningen beschikbaar om thuis de houdingen te herhalen.

 

Hoe ziet een les eruit? Wat kan ik verwachten?

 

We beginnen met een stilte ontspannings moment en ademhalings oefening daarna een warming up. De warming up wordt gevolgd door diverse Zonnegroeten en vervolgens bewegen we, door zittende, staande en liggende houdingen uit te voeren. We sluiten af met wederom een ademhalings oefening en 10 minuten een eindontspanning. Aan het eind van de les bedanken wij elkaar en sluiten we af door 'Namaste' te zeggen. Dit is een groet, afkomstig uit het Sanskriet. Namasté houdt in dat we van elkaar erkennen dat we meer zijn dan alleen de buitenkant, en dat we in essentie allemaal gelijk zijn. De lesduur is 1 uur en na de les drinken we gezamenlijk een kopje Yogi thee en daar hoort natuurlijk een koekje bij.

 

Ik ben niet lenig. Kan ik yoga doen?

 

Ja, de kracht van yoga is dat iedereen het op zijn/haar eigen niveau kan beoefenen. Of je nu wel of niet met je vingers bij de grond komt, de stretch voelt hetzelfde en opent gelijkwaardig de blokkades. Prestatie is niet van belang. Je leert je grenzen kennen en respecteren, zodat je geen blessures krijgt. Als je twijfelt kun je het beste je huisarts raadplegen. Vraag in elk geval advies aan de huisarts als je nog onder doktersbehandeling bent, regelmatig medicijnen gebruikt of voortdurend lichamelijke klachten hebt. Breng de yogadocent hiervan op de hoogte zodat er tijdens de lessen rekening mee kan worden gehouden.

 

 

Als ik lichamelijke klachten heb kan ik dan deelnemen aan de yogalessen?

 

Raadpleeg bij klachten altijd eerst een arts. Informeer altijd van tevoren je docent. Vertel wat je klachten zijn en wat de diagnose van de arts is. Schrijf je klachten ook op je inschrijfformulier. Yoga is zeer heilzaam. Veel mensen met klachten waaronder rug- schouderklachten, hebben veel baat bij de lessen. Bij sommige klachten is het beter bepaalde oefeningen aan te passen, of een alternatieve oefening te doen. Aanwijzingen hierover krijg je van je docent.

 

Kan ik eten en water drinken voor de les?

 

Het is het beste om niet teveel te eten voor de les. Eventueel kun je een flesje water meenemen maar we raden je aan om te drinken voor en na de les, niet tijdens.

 

Wat als ik een keer niet kan komen, ziek ben of met vakantie ga?

 

Indien je niet kunt deelnemen aan de  yogales, bel/sms of email dan zo snel mogelijk. Dit geldt ook voor je vakanties, geef de data door aan je docent.

 

©2013 Inner Yoga Hoofddorp |